Започна плащането на местни данъци и такси в София

Отстъпката от 5% е валидна при плащане на цялата дължима сума до 30 април

Снимка: Economic.bg
10:35 03.02.2020
Местните данъци и такси в София могат да се плащат вече както онлайн, така и в касите на районните данъчни отдели или по банков път. Срокът, в който може да се ползва 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС, е 30 април, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж, съобщават от Столична община.

До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци.

При плащане на местните си данъци и такси на части, сроковете са 1 юли за първа вноска и 31 октомври за втора вноска за данък недвижими имоти и данък МПС, както и 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември
за плащане на такса битови отпадъци на четири вноски.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. 

Онлайн справки за дължимите местни налози и плащане може да се правят през страницата на Столична община. За целта собственикът трябва да има ПИН код, издаден от СО, или ПИК от НАП.

Съобщенията за дължимите данъци и такси по данъчните партиди в Столична община ще бъдат отпечатани и разпратени до собствениците в следващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени съобщения и са предоставили имейл, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | данъци | Столична община | такси | плащане | местни данъци

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини