Здравната каса ще плаща всички лекарства на хронично болните

Остава възможността и за издаване на тримесечни рецепти

Снимка: Pixabay
18:35 13.12.2019
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще продължи да плаща всички лекарства за лечение на хронично болните българи. Това стана ясно след заседание на Надзорния съвет на касата. Текстовете, които предизвикаха притеснения сред семейни лекари, са предложени от експерти и ще бъдат променени, предаде БНТ.

Ограничения за лечението на хронично болни не са обсъждани от управителния съвет на Лекарския съюз и надзора на Здравната каса.

Редът, по който се предписват и отпускат лекарства по Здравна каса на пациенти с диабет, хипертония и сърдечна недостатъчност, няма да се променя.

Остава възможността и за издаване на тримесечни рецепти за лекарства, покривани от НЗОК.

Лекарският съюз и касата нямат сериозни противоречия по текстовете в рамковия договор за следващата година няма Предвижда се средно 14% увеличение на цените на 250 клинични пътеки.

Догодина ще има повече пари за направления, изследвания и прегледи при специалисти. Съборът на Лекарския съюз даде мандат на управителния съвет да подпише рамковия договор. Очаква се това да се случи до края на годината.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НЗОК | здравна каса | лекарства | плащане | хронично болни

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ