Франция публикува имотните декларации на министрите

Париж подготвя пакет от мерки, които ще гарантират пълна прозрачност върху имущественото състояние на политическите личности и сътрудниците на министрите

Париж ще публикува подробна информация за имущественото състояние на френските министри, предава AFP, като това ще се случи най-късно до 15 април. Причината е шумният скандал с банкова сметка в чужбина на вече бившия бюджетен министър Жером Каюзак.

Министър-председателят на страната Жан-Марк Еро обяви, че стъпката се вписва в обещанието на президента Франсоа Оланд да предприеме мерки за прозрачност. Еро посочи, че правителството подготвя пакет от още мерки, „за да бъде гарантирана пълна прозрачност върху имущественото състояние на политическите личности и сътрудниците на министрите”. Освен това, новите правила ще предвиждат „най-строги” наказания срещу нарушителите на финансовите закони що се отнася до данъчните измами и участието в офшорки. 

Кабинетът ще разисква предлаганите мерки днес, след което премиерът Еро ще приеме ръководители на Националното събрание и Сената, за да се запознае с тяхното мнение по наболелия въпрос.

„Становищата ще бъдат взети под внимание и ще залегнат в проектозакон, който ще бъде представен на 24 април, за да бъде утвърден преди лятото”, посочи Жан-Марк Еро.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Франция | Франсоа Оланд | политици | Жером Каюзак | Николай Денков | огнена дъга

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини