ГЕРБ поиска касиране на изборите

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще подаде молба за сваляне на имунитета си, след като правителството се закълне, обеща Борисов

ГЕРБ ще поиска касиране на изборите. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов на първата си официална пресконференция след изборите. Той обяви, че днес или най-късно утре ще внесе искането до Конституционния съд и се надява магистратите да се произнесат възможно най-бързо.

"За първи път в българската политическа историята, партия, която е спечелила изборите, ще поиска касиране на изборите", каза Борисов. Той обясни, че днес или утре ГЕРБ ще пусне жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Мотивът на партията е "грубото погазване на закона в деня за размисъл". "Когато президентът определи дата, за да ни връчи мандат за съставяне на кабинет, и ако Конституционния съд не се е произнесъл, ние ще се опитаме да съставим правителство на малцинството", каза лидерът на ГЕРБ.

"В конфигурацията, в която са четирите партии, не може да се направи стабилно правителство", коментира Бойко Борисов. Според бившия премиер е несериозно да се говори за програмно правителство. "За да се прави програмен кабинет, в това съотношение, трябва да се видят какви са програмите на партиите. Досега не съм чул някоя партия да е готова да направи компромис", добави Борисов.

Според него не бива да има трети път избори. "Считам, че е най-добре да се направят нови избори. Всички граждани вече знаят коя партия какви ценности отстоява. Коя партия с кой е готова да се коалира. Тогава българите както ни подредят, така да направим кабинет. Трети избори след това са напълно ненужни", добави Бойко Борисов.

В началото на изказването си бившият премиер посочи, че както и да гледа резултатите, 97 е повече от 84. И то много повече.

Визирайки БСП, Борисов заяви, че не е нормално партията на втори място "да обикаля телевизиите и да обяснява, че е моралния победител".

Лидерът на партията-победител заяви още, че в първия ден, в които новото Народно събрание се сформира, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще подаде молба за сваляне на имунитета си. Също така Борисов обеща Цветанов да не бъде министър, ако ГЕРБ все пак успеят да създадат кабинет.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Цветан Цветанов | избори | животозастраховане

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини