Google плати 30 млн. долара за Wavii

Интерес към стартъп компанията имаше и Apple

Технологичният гигант Google Inc, който притежава и управлява едноименната популярна търсачка, придоби платформата за управление на информация и новини Wavii. Засега се спекулира със сумата от 30 млн. долара, които са платени за придобиване на стартъп проекта, предаде BBC. Интерес към Wavii имаше и Apple Inc.

Платформата Wavii заработи миналата година. Тя позволява на потребителите да подреждат по теми информацията, която получават. Тя е разработена от бивши служители на Amazon и Microsoft, а услугите й досега можеха да се ползват както през компютър, така и чрез апликация за смартфон.

Основната идея на услугата е да резюмира всичко, което интересува потребителите в персонифициран поток от информация, който до голяма степен копира изгледа на стената на Facebook. Разликата е, че тук потребителят може да избира до 12 теми, които да следи, а Wavii претърсва вместо него новини, блогове и микроблогинг платформата. След това информацията по темите излиза във фийда в резюмиран вариант, а ако потребителят прецени, може разбира се да прочете и цялата статия.

Сходството с Facebook обаче се очаква да се промени заради конкуренцията със социалната мрежа на "Google+" - социалната мрежа на компанията. След сделката Wavii смени логото си в цветовете на най-голямата търсачка и затвори временно услугата си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | Cushman Wakefield

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини