МВФ ще намали прогнозите си за растеж

Според Кристин Лагард световната икономика ще остане "изпълнена с несигурност" в Европа и САЩ

20:33 24.09.2012

Международният валутен фонд (МВФ) вероятно ще понижи прогнозите си за ръста на глобалната икономика, които трябва да бъдат обявени официално на 9 октомври на годишна среща със Световната банка в Токио, Япония. Това заяви директорът на МВФ Кристин Лагард в своя реч във Вашингтон. 


„Продължаваме да прогнозираме постепенно възстановяване, но глобалният ръст вероятно ще бъде малко по-нисък от очакванията ни през юли”, каза Лагард. 

През юли базираният във Вашингтон глобален кредитор прогнозира ръст в размер на 3.5% през 2012 г. и 3.9% през 2013 г. В четвъртък представител на фонда вече заяви, че МВФ ще намали прогнозите си "с около една десета от процентния пункт".

Лагард коментира, че световната икономика ще остане "изпълнена с несигурност" в Европа и САЩ. По думите й тя прилича на "пъзел", чиито парчета трябва да бъдат събрани - "някои от тях са си на място и трябва обаче са съберем всички части, за да бъде образът завършен".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: МВФ | Кристин Лагард

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини