Николай Вълканов, председател на Управителния съвет на „Минстрой холдинг”

Номиниран в категория "Мистър Икономика"

~ 2 мин.
Мария Владимирова Мария Владимирова

Скъпи читатели,

след броени дни предстои едно от най-големите бизнес събития в страната – церемонията по връчването на ежегодните награди „Мистър и Мисис Икономика 2012” на списание „Икономика” и www.economymagazine.bg. Конкурентите в 9-те обновени категории вече са ясни, определени от авторитетния Комитет по номинациите, който бе сформиран за провеждането на конкурса.

Предстои жури от 33-ма икономисти, финансисти, експерти и досегашни носители на наградите „Мистър Икономика” да определи имената на победителите тази година.

Роден е през 1950 г. Завършил е Техникум по фина механика и оптика в София, а след това Минно-геоложкия
университет. Той е доктор на техническите науки. Член е на президиума на Световния минен конгрес от 1992 г. Член е на Изпълнителното бюро на Научно-техническите съюзи по минно дело, геология и металургия. Председател е на Българското маркшайдерско дружество. Председател е на настоятелството на Минно-геоложкия университет. Бил е директор на Научно изследователския технологичен институт по минно строителство от 1985 до 1990 г. Работи в „Минстрой холдинг” от 1975 г., а от 1990 г. е генерален директор. След приватизацията на холдинга от 1999 г. е председател на управителния му съвет.

През тази година той придоби и „Горубсо-Мадан” чрез дружеството „Върба-Батанци”, където съсобственик е
и „КЦМ 2000”. Стойността на сделката е над 30 милиона лева, от които 15 млн. лева са задължения към други фирми на предишния собственик Валентин Захариев, 2 млн. лева са за изплащането на забавени заплати към работещите, около 10 млн. лева са задължения към държавата и още 5-7 млн. лева са забавени плащания към доставчици.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads