Омбудсманът: Нямаше ден за размисъл

Всички политици трябва да имат по-отговорно поведение, коментира Константин Пенчев

Моето мнение е, че на тези избори нямаше предизборна агитация и Ден за размисъл. Това заяви пред камерите на TV7 омбудсманът Константин Пенчев. 

Една партия може да поиска касиране на изборите, но не пряко. Това могат да направят президентът, МС, ВКС, ВАС, главният прокурор и 1/5 от депутатите. Мандатът на депутатите тече от мига в който са избрани“, отбеляза Пенчев.

„Всички политици трябва да имат по-отговорно поведение. Те трябва да спрат да се карат и да си надскочат егото. В държавата има много проблеми за решаване и политиците трябва да престанат да се държат като малки деца и да се цупят един на друг, каза още Пенчев.

„Аз съм на мнение, че нямаме нужда от нови избори. Няма смисъл да чакаме с месеци решение на Конституционния съд по тези жалби, а през това време да не се прави нищо в държавата.“, коментира омбудсманът на републиката.

„Надявам се, че тези престрелки между политиците ще престанат, когато се конструира новото Народно събрание. Трябва много работа. Само Конституционният съд може да каже дали изборите са били манипулирани“, категоричен бе Константин Пенчев.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: омбудсман | избори | животозастраховане

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини