Паркирането около болниците в София може да стане безплатно

Шефът на ВМА обяви плановете за строежа на 6-етажен паркинг с площадка за хеликоптер до болницата

14:52 08.12.2012

Столична община обмисля идеята около големите болници в София да може да се паркира на преференциални цени или безплатно, съобщи bTV. Планира се да се облекчи паркирането около болниците, където сега има синя и зелена зона.

Един от обсъжданите варианти е да се издаде специален служебен абонамент на болниците на преференциална цена, за да може лечебните заведения да използват този служебен абонамент не само за личните коли на лекарите, а и за пациентите. Предложението е на председателя на Комисията по транспорта в Столичния общински съвет Радослав Тошев.

Предстои съгласуване на идеята с управата на болниците. Освен това, където е възможно, около здравните заведения ще бъдат обособени безплатни паркоместа.

Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев пък планира построяването на 6-етажен паркинг с площадка за хеликоптер, който ще се използва и от близките болници. Първите 4 години таксата ще е един лев на час, после става безплатно.

„Паркирането на пациентите е един от най-тежките проблеми в цяла София. Тук се получава едно мъчение - не стига че човек е болен, ами не може да паркира, не може да бъде спокоен за това, което е дошъл. И това е от години”, обясни ген. Тонев.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | болници | паркиране | паркинг | ВМА

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини