САЩ ще изхарчи 633 млрд. долара за отбрана през 2013 г.

По-голямата част от сумата е за нуждите на Пентагона

07:12 21.12.2012

САЩ планира да отдели 633 милиарда долара за военни разходи през 2013 г.. Сумата е с 1.7 милиарда долара повече от исканите от американската администрация и е описана в одобрения законопроект от Камарата на представителите в Конгреса, предаде ИТАР-ТАСС.

Съгласно документа 528 милиарда долара от тази сума трябва да бъдат отделени за нуждите на Пентагона, 17 милиарда – за военните програми на министерството на енергетиката, отговарящи за съхранението и боеготовността на ядрените оръжия, и около 89 милиарда долара за провеждането на бойни операции извън граница, в това число в Афганистан.

Законопроектът предвижда ускоряване на изтеглянето на войските на САЩ от Афганистан, което трябва да завърши до края на 2014 година, създаване на нови видове въоръжение, както и повишаването на заплатите на военнослужещите с 1.7%.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | отбрана

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини