Шойбле: Нямаме разногласия с МВФ

Спорът е за разхлабване на бюджетните икономии

18:00 13.10.2012

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле отрече най-голямата европейска икономика да има разногласия с Международния валутен фонд (МВФ). По този начин Шойбле се опита да потуши спекулациите, че съществуват разногласия с фонда относно строгите бюджетни икономии, които трябва да спазват изпадналите в дългова криза страни-членки на Еврозоната, информира АФП.

В четвъртък, по време на ежегодната среща на фонда в Токио, управляващият директор на МВФ Кристин Лагард посочи, че на Гърция трябва да се предоставят допълнителни две години, за да постигне поставените цели за редуциране на дефицита. Ден по-късно Шойбле посочи, че "няма алтернатива" на строгите мерки за икономии, за които Атина и другите засегнати страни в еврозоната се съгласиха в замяна на програмите за многомилиардни помощи. Той разкритикува остро Лагард за изказването й, че бюджетните икономии трябва да бъдат разхлабени.

В днешното си изказване финансовият министър на федералната република категорично заяви, че няма различия в идеологията. "Ние сме в пълно съгласие с МВФ и особено с Кристин Лагард, че в средносрочен план съкращаването на прекалено големите нива на дълговете са абсолютно неизбежни", добави Шойбле.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Волфганг Шойбле | Кристин Лагард

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини