Тролеите в Пловдив спират

Договорът на фирмата днес е бил прекратен

Тролеите в Пловдив спират окончателно до три дни. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Александър Държиков.

Тази сутрин е било изпратено официално писмо на мажоритарния собственик на „Градски транспорт" Ангел Батаклиев за прекратяване на договора. Действието му влиза в сила веднага след получаването на обратната разписка, обясни Държиков.

Той бе категоричен, че прекратяването на договора не затваря възможността за бъдещи инвестиции в тролейбусния транспорт. "Ако се намери инвеститор, който е готов да даде пари и да гарантира, че може да поддържа тролеите, ние сме отворени за преговори", допълни Държиков.

В края на август Община Пловдив реши да прекрати договора за тролейбусния транспорт. В мотивите си общината посочи, че решението се базира на изготвен доклад, според който от началото на годината се движат едва 26% от тролеите. Според договора, подписан с „Градски транспорт" през 2004 г., ако в продължение на 3 месеца курсовете на тролеите се изпълняват под 75%, общината има право да прекрати договора.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пловдив | тролеи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини