Twitter вече струва 11 млрд. долара

Очаква се социалната мрежа да започне подготовка на IPO през тази година

14:17 05.01.2013

Една от най-популярните социални мрежи в света - Twitter вече се оценява на 11 млрд. долара, показват най-новите данни на инвестиционната компания Greencrest Capital за пазарната стойност на микроблог платформата в началото на 2013 г.

През юли 2011 г. Twitter се оценяваше на 8 млрд. долара, припомня kaldata. Според анализаторите на Greencrest обаче има няколко фактора, които са повлияли на поскъпването на социалната мрежа.

Сред тях са ръст в броя на потребителите, както и пускането на нови инструменти за монетизация, благодарение на които компанията очаква силна финансово 2013 г. Влияние за повишаването на стойността на Twitter оказаха и слуховете за възможното й придобиване от най-богатата корпорация в света в момента - Apple Inc.

От Greencrest Capital очакват, че Twitter ще започне подготовка за първично предлагане на акции (IPO) в края на 2013 г. Самото предлагане се очаква през 2014 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена | Twitter | пазарна стойност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини