Васил Кънев, председател на Съвета на директорите „Идеал Стандарт-Видима“

Номиниран в категория "Мистър Икономика"

2330 ~ 6 мин. четене
Атанас Христов Атанас Христов

Васил Кънев е роден на 11 юли 1947 г. в Севлиево. Кариерата му започва през 1972 г., когато постъпва на работа в предприятието "Стоян Бъчваров". През 1970 г. се дипломира като инженер от Техническия университет в София, тогава ВМЕИ "Ленин". Години наред Васил Кънев е ръководител на базата за развитие в предприятието, а през 1990 г. става директор на "Видима", както прекръстват завода за производство на санитарна арматура. По негова инициатива през 1992 г. е създадено смесено предприятие между "Американ Стандарт" и българското дружество. Кънев го ръководи до 2001 г., а от 2007 г. е вицепрезидент за Източна Европа на Ideal Standard International.

Общият размер на инвестициите в Севлиево за 20-те години от 1992 до 2012 г. е над 120 млн. евро. Инвестирането продължава и през 2012 г. в подобряване условията на труд, в технологично обновление и повишаване на производствената ефективност на заводите за санитарна арматура и керамика, както и в подкрепа на развитието на работниците и служителите, и подобряването на живота на местната общественост.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини