Япония стартира 4K телевизия през юли 2014 г.

Технологията предлага четири пъти повече детайли от Full HD

15:22 27.01.2013

Японското правителство има планове да стартира първото в света 4K телевизионно предаване през юли 2014 г. - около две години по-рано от досегашните очаквания. Целта е да се да помогне за повишаване на търсенето за телевизори с ултра висока резолюция, пише Reuters, позовавайки се на японски вестник. Технологията 4K предлага четири пъти повече детайли от Full HD.

4K телевизорите в момента се продават на японския пазар от производители като Sony Corp, Panasonic и Sharp Corp.

Министерството на вътрешните работи и комуникациите в Япония имаше планове да даде тласък на 4K телевизионна услуга през 2016 г. Новата цел е масовото използване на новата технология да е факт до юли 2014 г., когато е финалът на Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2014 г. в Бразилия.

В Япония вече се развиват и телевизори със супер високата резолюция 8K. Тестовете на 8K телевизионно предаване са планирани за 2016 г. - отново с две години по-рано.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Япония | телевизия | 4K

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини