$1 млн. от просия спести 100-годишна саудитка

Почти никой не е знаел, че професионалната бездомница притежава имоти и скъпоценности

1 млн. долара от просия успя да спести професионална бездомница от Саудитската Арабия, информира новинарският сайт NEWSru Israel. За капитала й се е разбрало, след като възрастната жена почина на 100-годишна възраст.

Аиша вече е станала „забележителност” за централния район ал-Балад на гр. Джида в западната част на страната и всички местни са я познавали, допълва изданието.

Оказва се, че Аиша като потомствен просяк, чийто майка и дъщеря също са се занимавали с това, разполага с четири къщи в центъра на града, колекция от бижута и златни монети. Общата стойност на състоянието й надвишава 1 млн. долара.

Съседът, който й е помагал и я наглеждал в последните години от живота й, призна, че е бил от малкото, запознати с богатството й. По думите му той много пъти я е молил да спре да проси, но тя е била упорита, че пести пари за черни дни.

В къщите си Аиша е пускала да живеят бездомници, без да им взима пари за наем. Но след смъртта й имотите й и цялото състояние ще отидат в държавата, а бездомниците в дома на покойната Аиша ще трябва да си търсят нов подслон. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Саудитска Арабия | Unilever | Фонд за лечение на деца | Камара на архитектите

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини