Автобусите спират от 1-ви февруари

Причината за стачката на Национално сдружение на автобусните превозвачи в България са неизпълнени искания на бранша от страна на ресорните институции

Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ) се готви за стачка заради неизпълнени искания на бранша от страна на ресорните институции, съобщава bTV.  От НСАПБ са изразили готовност да спрат автобусите по десетки междуселищни и градски линии. В момента на Централна гара се лепят плакати с надпис "протест".

Причината са неизпълнени от страна на ресорните институции искания на бранша. В сдружението членуват повече от 80 автобусни компании, сред които „Етап-Адрес”, „Юнион Ивкони”, Груп Плюс, Арда Тур, Транс 5.

Те настояват за контрол върху сивия сектор и нелегалните превози. По тяхна оценка в момента сивият сектор формира 17-19% от броя на превозите - вътрешни и международни.

Превозвачите искат да получат възможност да са бенефициент по оперативните програми, за да могат така да финансират купуването на нови автобуси. Ако исканията на превозвачите не бъдат взети предвид, компаниите обявяват готовност за ефективна стачка от 1 февруари.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: стачка | разсекрети