Heineken отчете с 5% по-висока печалба

Положителният резултат на холандската компания достигна 1.45 млрд. евро

Третият по големина пивовар в света - холандският концерн Heineken, отчете по-висока от очакваното печалба през първото полугодие. Положителният резултат расте благодарение на по-високата печалба от развиващите се икономики. Положително влияние оказа и контролът на разходите на компанията на развитите пазари.

Холандското дружество, което е с най-големите продажби на пиво в Европа, заяви, че оперативната печалба преди еднократните ефекти нараства с 5% до 1.45 млрд. евро (2.84 млрд. лв.). В анкета на Reuters анализаторите прогнозираха положителен резултат от 1.42 млрд. евро (2.78 млрд. лв.).

От съобщението на групата, която произвежда най-продаваната марка бира в Европа - Heineken, става ясно още, че оперативната печалба на пивоварят се е повишила със 7% на развиващите се пазари. Компанията е успяла и да спести 139 млн. евро благодарение на новия план за намаляване на разходите.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: печалба | Heineken

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини