Кметът на Видин отказа да подпише Акт 16 на Дунав мост 2

Герго Гергов настоява да се отстранят проблеми в инфраструктурата към моста

18:47 12.06.2013

Кметът на Видин Герго Гергов е отказал да подпише Акт 16 на Дунав мост 2, научи Kmeta.bg. Градоначалникът изтъква като причина проблеми с инфраструктурата, отвеждаща до моста. Той няма претенции за изпълнението на техническия проект на моста.

Две са проблемните места в града след пускането на моста, изтъква кметът. Първият проблем е свързан с ромския квартал "Нови път", в близост до който е построена скоростна жп линия. По нея могат да преминават влакове със скорост от 160 км/ч. Тази линия отделя квартала от града", обясни кметът. Той добави, че няма изградени нито подлез, нито пешеходна пътека, а освен това кварталът не е обезопасен с ограда.

Вторият проблем според Гергов е асфалтов път, който е трябвало да бъде построен до западната промишлена зона, в която работят 15 фирми. Заради строителството пътя е разрушен. В момента там има каменен път, върху който няма асфалтова настилка и камионите на фирмите не могат да влизат и излизат нормално от базата.

Кметът обясни, че поставя тези въпроси от година и половина, а не в последния момент. Той заяви, че ще разпише акта "с особено мнение" и то само ако види, че по тези проблеми има развитие. Гергов настоява да се сформира специална комисия, която да работи по отстраняване на проблемите.

Срокът за получаването на Акт 16 е 24 юни. Днес транспортният министър Данаил Папазов заяви, че се надява разрешението за експлоатация да бъде дадено до края на деня.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Дунав мост 2 | кмет | Герго Гергов | Радан Кънев