Проект на Google застрашава кабелната телевизия

Услугата, която планира да пусне компанията позволява на потребителите сами да съставят програми

Технологичният гигант Google възнамерява да пусне интернет услуга, позволяваща на потребителите да гледат достъпните телевизионни канали с възможност за самостоятелно съставяне на програма на ТВ предаванията. Компанията вече води преговори с доставчици на съдържание за реализиране на услугата, съобщи Wall Street Journal.

Услугата на Google ще предоставя достъп през интернет до традиционни телевизионни канали, като същевременно ще позволява на потребителите да съставят програми на ТВ предавания. Компанията ще срещне обаче трудности при договарянето с доставчиците на съдържание за по-ниски цени на крайните потребители, които да стимулират прехода от кабелна към интернет телевизия. Причината е желанието на доставчиците да запазят изгодните си договори с текущите дистрибутори на тяхното съдържание и трудно биха сключили подобни сделки.

Според експерти подобна услуга може да промени завинаги пазара на телевизия и да застраши съществуването на кабелната телевизия, която дори и в момента има затруднения и все по-трудно задържа потребителите.

Google не е единствената компания, решила да пусне платена интернет телевизия. Подобни проекти планират и компании от ранга на Apple, Sony и Intel.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | кабелна телевизия | TIME 100 | най-влиятелни хора в света

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини