Варна очаква половин милион туристи на ветроходната регата

Морската столица ще бъде домакин догодина на кръг от най-престижната ветроходна регата "SCF Black Sea Tall Ships"

16:15 20.08.2013

Половин милион туристи се очаква да посетят Варна догодина, когато морската столица ще бъде домакин на кръг от най-престижната ветроходна регата "SCF Black Sea Tall Ships". Това каза мениджърът на проекта за България кап. Тома Томов на съвместна пресконференция с кмета на града Иван Портних, цитиран от Kmeta.bg

В регатата се очаква да се включат около 40 ветрохода с екипаж от около 2000 души, като 10 от тях ще бъдат от най-големия и атрактивен клас "А". Сред постъпилите заявки са тези от Русия, Украйна, Румъния, Пакистан. Корабите от регатата ще бъдат във Варна от 30 април до 3 май 2014г. Състезанието ще стартира от Варна и ще продължи по маршрут с посещения в пристанищата Констанца, Новорсийск и Сочи.

През 2010 година корабите от "Tall Ships" минаха през Варна, но града не бе част от състезателната програма. Тогава пристанището бе отворено за посещения на ветроходите и организаторите регистрираха над 220 000 посетители, а сега очакванията са туристите да са поне двойно повече.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Варна | туристи | Yellow special taxi | почивки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ