Yahoo! с ново лого (видео)

Това е първата промяна в дизайна на логото на компанията от 18 години насам.

Американският интернет гигант Yahoo! представи новия дизайн на логото си. То вече може да бъде видяно на сайта на компанията. Новината идва, след като компанията в продължение на един месец показваше отхвърлени предложения за лого.

В новия вариант Yahoo! е изписано с главни букви, като първата и последната са по-големи от останалите. Както и досега, надписът е в лилаво и завършва с характерния удивителен знак. Това е първата промяна на логото от 18 години насам.

Новото лого бе официално представено чрез наскоро закупената от Yahoo! микроблог платформа Tumblr. Кати Савит, главен маркетинг директор на компанията коментира, че с новото лого компанията “остава вярна на корените си, но в същото време приема развитието на продуктите си”.  През 2012 г. Yahoo! се сдоби с нов главен изпълнителен директор – Мариса Майер, чиято главна задача е да даде тласък на загубилата в последно време позиции компания.

По-долу може да видите видео на Yahoo! с отхвърлените предложения за лого. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лого | Николай Ташев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини