ДАНС, МВР и прокуратурата обсъдиха спекулативните твърдения (обновена)

ДАНС откри телефон за съобщения, подронващи стабилността на банковата система

Главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателят на Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) Владимир Писанчев проведоха извънредна среща по повод опитите за дестабилизация на банковата система, съобщават от пресцентъра на ДАНС.

Разговорът е продължил близо 3 часа, а след него участниците не са направили изявления. Източници на Агенция БГНЕС посочват, че оглавяващите трите институции са набелязали конкретни мерки и действия, които ще бъдат предприети. Работи се и срещу определени лица и интернет страници, за които се подозира, че са участвали в опит за дестабилизиране на страната.

Водеща роля в срещата има Агенцията, която е поканила другите участници с цел да се обсъдят мерки за противодействие на опитите за подкопаване на стабилността на отделни банки у нас.

За взетата от ДАНС първа стъпка стана ясно по-рано в събота. Агенцията е открила телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения - SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки.

Сигнали ще бъдат приемани на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на e-mail адрес press@dans.bg. Досега има информация за десетки граждани, подали сигнали към институцията.

Редица финансисти и икономисти призоваха обществото да запази спокойствие и да не се поддава на спекулации, тъй като няма никакви обективни причини за притеснение, както за банковия сектор, така и за стабилността на държавните финанси.

Екипът на списание „Икономика“ и economic.bg също се присъединява към апела за рационален и информиран избор!
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: прокуратура | ДАНС | среща | МВР | Големите четири | блокчейн технологии

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини