Съдът отхвърли жалбата на Цв. Василев за задържането му

Лицето не е лишено от свобода лице и оплакването е недопустимо, отсече СГС

14:13 12.09.2014

Софийският градски съд (СГС) не разгледа жалбата на Цветан Василев срещу евентуалното му задържане. Съдебният състав реши, че жалбата е подадена преждевременно и в този смисъл е недопустима, тъй като банкерът все още не е арестуван или лишен от свобода, пише БГНЕС.

Цветан Василев е в неизвестност от края на юли. Според адвокатът му Константин Симеонов той се намира в Сърбия, където не може да бъде задържан, тъй като европейска заповед за арест не важи. В случай, че реши да се прибере, банкерът ще бъде задържан още на границата.

Междувременно резултатите от проверката на КТБ, която има за цел да установи какви са действащите липси в банката, не са ясни. В същото време един от основните акционери в КТБ - Оманският държавен резервен фонд, обяви намерението си да работи за разрешаването на проблемите в банката, но не са ясни подробности за спасителния план.

На фона на неизвестната съдба на КТБ, се засилва и недоволсвото сред вложителите в нея. Всяка седмица излизат по улиците на голмите градове протестиращи, които негодуват срещу бездействието на властите. В София протестиращите се събират пред сградата на БНБ.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: съд | Цветан Василев | молба | пръстов отпечатък

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини