Галерия

Ice Hotel: Леден лукс и модерен арт в Швеция

Уникалният хотелски комплекс с ръчно изработен интериор от лед и сняг отваря врати за нов зимен сезон

Известният в цял свят шведски хотел Ice Hotel тази зима ще отвори вратите за 25 път, като на „студения лукс“ ще могат да се насладят ценители на свежест и ледена красота, информира Euronews.


Дизайнът на ледения хотел е преработен тази година и вече включва ледени фигури във фолклорен стил, абстрактни фантазии и покрили се с лед гори в тропиците.


Всяка стая на хотела от лед и сняг, който е разположен в Юкасярви, има уникален интериор, събрал в себе си различни идеи от народното творчество на Източна Европа, стиловете барок и готика.


Така, в една от стаите ще можете да се почувствате в сърцевината на часовников механизъм, друга ще ви заведе в света на тропиците, а трета – ще разгърне пред вас гигантски печатарски стан. Тази година в обновяването на сезонния дизайн на Ice Hotel взеха участие 42 художници  по ледена резба от 11 държави по света.


Освен това, на територията на хотела можете да посетите не по-малко впечатляващия леден Absolut Ice Bar на едноименната шведска марка водка, ледена църква, както и ледена арт-галерия „Аврора“. Откриването на странния луксозен хотел е насрочено за 21 декември. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лукс | Швеция | лед | Appple

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини