Изобретиха иновативно устройство за облекчаване на болката

Американската компания NeuroMetrix представи уникална технология

Снимка: neurometrix.com

Удобно за носене устройство, облекчаващо хроничните болки може да се превърне в истински хит на пазара, след като привлече сериозно вниманието на посетителите на Международното изложение в Лас Вегас (CES 2015) този месец. Компанията очаква Quell да бъде на разположение за закупуване от страна на потребителите още през второто тримесечие на 2015г.

Quell е патентовано изобретение на компанията NeuroMetrix, която е базирана в Валтам, Масачузетс. То използва неинвазивна технология на невростимулации, която предоставя на потребителите възможност за освобождаване от хроничните им болежки, най-вече на невропатичната болка, и проблемите в долната част на гърба.

Устройството за потушаване на болката е сравнително леко и може да се носи по време на активни натоварвания през деня, както и през нощта, докато потребителя спи. То е официално одобрено от Американската здравна организация и ще бъде предлагано в аптеките без рецепта. Потребителите ще имат възможност да използват своите смартфони, чрез които ще могат автоматично да проследяват и персонализират терапията си.

Ние сме развълнувани наш продукт да бъде на прага на влизането на извънборсовия пазар на в САЩ. Облекчаването на хроничната болка е голямо предизвикателство. Ние вярваме, че като напреднала терапевтична технология, Quell отваря нова категория за облекчаване на болката, която ще бъде привлекателна за потребителите, които търсят немедикаментозни опции за контрол на болката, коментира Д-р Шай Гозани, който е председател и главен изпълнителен директор на NeuroMetrix.

NeuroMetrix е иновативна компания, оперираща в сферата на здравеопазването. Тя непрестанно развива медицинската техника, предназначена да помага на пациентите и лекарите при третирането на хронични болки, нервни заболявания и разстройства на съня.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: neurometrix.com

Етикети: компания | САЩ | предложение | порнография

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини