Официално: Без "Актор" в строителството на Сандански-Кулата

Агенция "Пътна инфраструктура" ще прекрати договора за изграждането на Лот 4 от магистрала "Струма", участъкът е готов на 50%

18:19 27.10.2014

Агенция „Пътна инфраструктура" е предприела необходимите действия за прекратяване на договора за изграждане на лот 4 Сандански - Кулата от км 423+800 до км 438+500 от АМ „Струма" с изпълнителя „АКТОР" АСД, съобщиха от ведомството.

Към настоящия момент обектът е изпълнен на около 50%.

Комисия, в която участват представители на възложител, строителния надзор, проектанта и изпълнителя, ще опише извършените досега строителни дейности на обекта. Ще бъде извършена цялостна проверка на качеството на изпълнените строително-монтажни работи.

АПИ ще стартира нова обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки за извършване на строително-монтажни работи, необходими за довършване и цялостно изграждане на обекта. Срокът за изпълнението на поръчката ще бъде до 150 дни от подписването на Протокол 2А (разрешението за строеж).

От бъдещия изпълнител ще се изиска възстановяване на пътната настилка на обходните маршрути, преминаващи през населените места от стартирането на строителството на лот 4. Дотогава остава настоящата временна организация на движението в района на обекта.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: договор | АПИ | магистрала Струма | Генерална асамблея | бутилиране на вода | кастинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини