Тръгват полети Пловдив-Измир

Турската авиокомпания "Pegasus" ще направи 6 чартъра през януари и февруари

Снимка: МТИТС

Летище "Пловдив" започва да приема чартъри от Турция през януари. От аеропорта се похвалиха, че това се случва за първи път в тяхната история.

Авиокомпания "Pegasus" ще лети от и до Измир през януари и февруари 2015 г. Полетите ще са шест. По думите на шефа на пловдивското летище Иван Карнабитов през следващата година се очакват и редовни полети до югоизточната ни съседка.

През изминалата 2014 година Пловдив бе сред най-предпочитаните дестинации за турските туристи, сочи справка в ОП "Туризъм". Още преди стартирането на зимния сезон у нас пък министърът на туризма Николина Ангелкова прогнозира ръст на турските туристи с около 10%.

Зимното разписание на летището в Пловдив е в сила от 27 октомври. Полетите от/до Лондон Станстед се изпълняват два пъти седмично – всеки понеделник и петък . В същите дни се изпълняват и полети от/до Франкфурт Хаан.

На 26 декември 2014 г. стартираха сезонни редовни полети на руската авиокомпания "S7", които ще се изпълняват до 29 март 2015 г. Полетите са от/до Москва-Домодедово всеки понеделник, петък и неделя.

От 20 декември 2014 г. летят чартърите от/до Лондон Гетуик и от/до Москва – Домодедово и Ростов на Дон.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | полети | Турция | Пловдив | авиация | Европейска икономическа и социална комисия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини