Българи правят цветен хляб в Лондон

Компанията Lale bread набира финансиране в сайта Kickstarter

Трима българи от Русе са на път да сбъднат мечтата си да произвеждат цветен хляб, но в Лондон. Те са патентовали продукта си през 2002 г., но поради липса на средства не са успели да развият бизнеса си у нас, съобщава БНТ.

За да осъществят проекта си Lale bread във Великобритания, българите разчитат на онлайн сайта Kickstarter , който подпомага иновациите в бизнеса.

Преди 15 години съдружниците Стилян, Искрен и Висарион започват да произвеждат в Русе и Казанлък цветен хляб, като използват домати, цвекло, спанак и чушки. След година обаче са принудени да затворят фурните си, защото цените на тока започват да растат нагоре и не успяват да се справят с останалите разходи.

Хлебопроизводителите заминават за Лондон с надеждата, че там ще могат да развият бизнеса си по-успешно. Като за начало те започват работа в строителството.

Те се надяват, че до два месеца ще успеят да съберат 18 000 паунда от потребителите на сайта, които са харесали идеята за шарения хляб.

Тримата българи искат да произвеждат уникални цветни сандвичи. Оказва се, че цветният хляб не е единствената им иновативна идея. Те са автори и на рецепта за газирана ракия.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: производство | българи | Транстихоокеанско партньорство | извънреден труд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини