България ще е домакин на международен форум за наука и иновации

Събитието ще бъде по време на българското председателство на Съвета на ЕС

Снимка: Стоян Йотов

България да домакинства международен форум за наука и иновации по време на българското председателство на Съвета на ЕС. За това се разбраха днес вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева и еврокомисарят по наука, изследвания и иновации Карлош Моедаш.

Двамата бяха категорични, че в днешния динамичен свят с все по-бързо развиващи се икономики ЕС се нуждае повече от всякога от иновации, за да запази конкурентоспособността си.

Кунева и Моедаш обсъдиха и възможностите, които през настоящия програмен период европейските фондове дават за развитие на науката в държави-членки.

Двамата дискутираха и въпроса за българското членство в Шенген като част от цялостната политика на приобщаване и засилване на интеграцията на държавите-членки. Еврокомисарят препотвърди позицията на ЕК в подкрепа на българските искания.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | наука | иновации | шоурум

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини