ЧЕЗ инвестира 2,5 млн. лева в нови трансформатори

Дружеството се подготвя за зимния сезон

17:10 02.09.2015

 ЧЕЗ Разпределение е инвестирала 2,5 млн. лева в подмяна на трансформатори като част от подготовката за зимния сезон в Кюстендилска област, съобщават от компанията. Днес дружеството запозна министъра на енергетиката Теменужка Петкова с извършената профилактика на съораженията от електроразпределителната мрежа в областта.

ЧЕЗ е инвестирала 348 000 лева в областта през първите 7 месеца от годината. Ремонтирани са два въздушни електропровода 20 кV, монтирани са 6 броя сигнализатори за земни и къси съединения, осъществена е планова профилактика на 304 трафопоста и др.

„Създали сме необходимата организация за посрещане на зимата и сме направили всичко възможно с ресурса, с който разполагаме“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България,  по време на посещение на министър Петкова в Кюстендил.

Всяка година ЧЕЗ извършва задължителна профилактика на електрическата мрежа, за да осигури нормалната работа на съоръженията и да намали до минимум авариите през зимния сезон, когато консумацията на електроенергия нараства.

До момента дружеството е ремонтирало общо 60 въздушни електропровода на територията на Западна България, подменила е 25 кабела средно напрежение и 80 разпределителни касетки, монтирани са 231 нови комутационни апарати.

Общо са инсталирани 36 броя сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данните. Направена е хидроизолация на 80 трафопоста. Извършва се и планова профилактика на 5234 трафопоста.

За посрещане на зимния сезон ЧЕЗ разполага с 400 професионално обучени аварийни екипа, които са в постоянна готовност за реакция. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека.

Аварийните екипи са оборудвани са със специална техника и превозни средства за работа при тежки условия – 11 АТВ с допълнителни вериги за сняг, 12 моторни шейни, над 150 автовишки, товарни коли, автокранове, багери и уникална високопроходима верижна машина за всякакви терени и сезони.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЧЕЗ | Кюстендил | трафопостове | суперавтомобил

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини