Фирмите да не чакат „произведени“ кадри, да влязат в училищата

И учебните програми, и техническата база на учебните заведения трябва да бъдат осъвременени

Теодор Маринов, Siemens България:

Фирмите да не чакат „произведени“ кадри, да влязат в училищата
~ 3 мин.

Преди няколко дни Siemens България и Технически университет - София подписаха споразумение за сътрудничество. Документът предвижда задълбочаване и разширяване на партньорството между двете страни. Новият договор цели развитие на директните контакти между преподавателите, студентите, факултетите и отделите на ТУ-София и Siemens в образователни и научни области от взаимен интерес. Той включва провеждане на стажове за студенти от ТУ-София в Siemens България; предоставяне на оборудване с марка Siemens на ТУ-София за учебни цели; yчастие на експерти на Siemens в лекции и семинари на ТУ-София; участие в съвместни научни и изследователски проекти и практически инициативи и други.

За повече подробности относно споразумението и бъдещите проекти на Siemens България, economic.bg разговаря с Теодор Маринов, ръководител направление Дигитализирано производство и Процесни индустрии и задвижвания в Siemens България.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads