Китайска компания праща половината си служители на ваканция в Париж

6400 души от Tiens Group ще отседнат в 140 хотела във френската столица

22:05 08.05.2015

Китайската компания Tiens Group, която има 12 000 служители, организира групова ваканция за половината от тях в Париж. Президентът на фирмата Ли Джинюан изпраща половината от екипа си, около 6400 души, на 4-дневно пътуване във Франция, пише "Градиън".

Говорител на френското външно министерство потвърдил пред изданието, че посетителите са наели 140 хотела във френската столица, където да отседнат.

Според френския в. "Льо Паризиен" групата от Китай ще прекара част от времето си и в Ница.

Очаква се китайските туристи да похарчат за пътуването около 13 млн. евро. То се случва в момент, когато икономиката на Франция, най-популярната световна туристическа дестинация, се възстановява от кризисните години, коментира изданието.

Според Националния институт за икономически и социални изследвания тази година Великобритания ще измести Франция като втората най-голяма европейска икономика. Въпреки това, по данни на френското правителство през 2015 г. страната ще бъде посетена от 85 млн. туристи.

Tiens Group съществува от 1995 г. и се превръща в голяма международна компания, занимаваща се с електронна търговия, хотелиерство и туризъм и биотехнологии. Президентът Ли Джинюан от 2011 г. е включен в листата на сп. "Форбс" на световните милиардери.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: компания | Китай | служители | ваканция | интерконектори | общи събрания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини