Крим създава собствена авиокомпания

За начало тя ще обслужва 14 дестинации

Властите на Крим, който преди година се присъедини към Русия, обявиха намерението си да създадат авиокомпания, която да улесни връзките с руската територия и да насърчи туризма, предаде bTV.

Проектът предвижда създаването на компания с флотилия от 6 самолета и екип от 40 пилоти. На първо време те ще обслужват 14 дестинации, а после броят им ще се увеличи до 36. Засега не се уточнява до кои градовеще лети новата компания.

Самолетите ще бъдат Суперджет 100, а печалбите от начинанието ще дойдат едва след 3 г., по оценка на властите. Те смятат, че през 2016 г. с новата авиокомпания ще пътуват 490 хил.души.

Миналата година на 16 март на спорно организиран референдум, чиито резултати не са приети от международната общност, 97% от жителите на Крим и 95% от жителите на Севастопол гласуваха за присъединяване на полуострова към Руската федерация. В публичното пространство се появиха сериозни съмнения относно достоверността на резултатите.Анексията обаче е считана за незаконна според международното право.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | превози | Three Square Market

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини