МЗХ ще съдейства за сигурността в селските райони

МВР, общините и кметовете трябва да си сътрудничат за опазване на земеделското имущество

18:01 08.06.2015

МЗХ безусловно ще съдейства за намирането на решение, което да доведе до по-голяма сигурност в селските райони. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на дебат за сигурността в селата, организиран от Асоциацията на българските села, предаде Агенция „Фокус“.

„Министерството на земеделието и храните много добре разбира задълбочаващия се с всяка година проблем за опазването на имуществото и инвентара на земеделските производители. Ще подкрепим създаването на група или работен формат за намирането на решение, което да доведе по-голяма сигурност за реколтата на селските производители, но ние не сме специализиран ресор относно охраната и сигурността“, заяви Танева.

Тя отбеляза ключовата роля на МВР. „Вярвам че в Министерството на вътрешните работи ще се намери механизъм, по който опазването на селскостопанското имущество би било по-ефективно. Те винаги са откликвали, когато трябва да се решават проблеми, свързани с нашия сектор. Но в това трябва да се включат и общините, тъй като на много места функционират общински охранителни служби. Трябва да се включат кметовете на населените места. Без това взаимодействие моето лично впечатление е, че няма да имаме желаната ефективност“, коментира Танева.

Министърът посочи, че трябва да има и съобразяване с ресурса, с който разполагат службите, включително и МВР. „Надявам се, че може да се намери механизъм и със средствата, с които разполагаме да се подобри опазването на селското имущество“, добави още тя.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: общини | охрана | сигурност | МЗХ | имущество | МВР | земеделски производители | преместваеми обекти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини