Най-красивите български плажове (галерия)

Родното Черноморие също има своите райски кътчета

20:15 04.05.2015
Алепу 
 


Алепу е блато-лагуна, разположено в южната част на Българското Черноморие, в близост до Созопол. В превод от гръцки Алепу означава лисица и поради тази причина мястото е известно като Лисиче блато.  
 
Аркутино 
 


Аркутино, или Мечешкото блато, се намира в община Приморско, северозападно от устието на р. Ропотамо. Блатото е част от резерват "Ропотамо". Срещу него се намира един от най-красивите български плажове, наричан също Аркутино, който открива уникална гледка към остров Свети Тома - единственото място в България, с диворастящи кактуси. 
 
Маслен нос 
 


Маслен нос е част от най-източния ръкав на Странджа, вдаден навътре в морето. Плажът привлича с неповторимия си миден пейзаж, който е ослепително бял. 
 
Перла 
 


Плажът се намира между Приморско и Маслинен нос. На него е построена една от резиденциите на Тодор Живков. Плажът е известен с широката си ивица и ситния пясък.

Заливът Болата край нос КалиакраЗаливът Болата се намира от северната страна на нос Калиакра. Това е единственият пясъчен плаж в района, който представлява лиман и тясна клисура, врязваща се в брега. През Болата протича малка река, която се подхранва от множество извори. при вливането й в морето, се образува устие на лагуна. 
 
Арапя 
 


Арапя е разположен между курортите Лозенец и Царево в живописен залив, заобиколен от широколистни гори. 

Дарданелите 
 


Дарданелите е едно от любимите места на гмуркачите. Намира се в близост до с. Варвара, което е обградено от скалисти заливи. 

Синеморец 
 


В Синеморец се намира един от малкото останали девствени плажове по българското Черноморие - Липите. Той е слабо посещаван и по него се стига само пеша. 
 
Силистар 
 


Силистар е последният плаж преди границата с Турция, разположен на 5 км от Синеморец. Известен е като най-красивият и все още див залив по нашето Черноморие. Дължината на плажната ивица е 1 км с живописен бряг, покрит със златист пясък. 
 
Резово 
 


Резово се намира на самата граница с Турция. Плажът е известен с дивата природа, която го заобикаля и ограниченото строителство.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | плажове | галерия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини