Нов генерален мениджър на MAXIMA България

Едвинас Волкас ще смени Вигинтас Шапокас от 15 юни

17:02 04.06.2015
Едвинас Волкас ще оглави ритейл компанията MAXIMA България, действаща чрез веригата магазини T-МARKET. От 15 юни той ще заеме поста на Вигинтас Шапокас, който пък поема управлението на естонската ритейл компания MAXIMA Eesti от 1 юли. Двете компании принадлежат на MAXIMA GRUPĖ – холдингова компания, управляваща магазини за търговия на дребно в Балтийските страни, Полша и България.

„Ръководните кадри с голям опит винаги са били една от най-силните страни на групата от компании на MAXIMA. Наша цел е да им предоставим възможност да обогатят своя опит и да го приложат на различни пазари в различни държави. Сигурни сме, че благодарение на предвидените кадрови промени компаниите ни в Естония и България ще постигнат нови успехи“, каза Неринга Янавичиуте, генерален директор на MAXIMA GRUPĖ.

Според нея пред MAXIMA България стои задачата да разширява веригата, като отваря малки квартални T-МАРКЕТ магазини, и да укрепва позициите на марката на българския пазар.

Е. Волкас, който ще поеме ръководния пост в MAXIMA България, е в  групата от компании на MAXIMA повече от 10 години. Започнал работа в MAXIMA LT през 2001 г., в периода 2006-2008 г. той отговаря за нехранителните стоки, след което преминава към MAXIMA GROUP, UAB, и досега е заемал поста мениджър „Бизнес развитие“ в MAXIMA Латвия.

„Благодарен съм за оказаното ми доверие и за възможността да дам своя принос за MAXIMA България. За десетте години, през които MAXIMA е в България, спечелихме признанието на много местни потребители. Ще направим всичко по силите си, за да отговорим на очакванията на българските клиенти и да предлагаме все повече пресни и качествени продукти на достъпни цени в кварталните Т-МАРКЕТ магазини“, каза Едвинас Волкас, новият директор на MAXIMA България.

В. Шапокас, който управлява  MAXIMA България от 2009 г. досега, ще поеме ръководството на естонската ритейл компания. MAXIMA Eesti, която действа на пазара там, навлиза в нова фаза на развитие, в която новият мениджър ще има задачата да подобри бизнеса чрез засилване на  конкурентоспособността на компанията, повишаване на репутацията й, разработване и оптимизиране  на бизнес процесите и отваряне на по-големи магазини.

MAXIMA GRUPĖ е холдингова компания, основана през 2007 г., която контролира магазини за търговия на дребно в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. Притежава 525 магазина от веригите MAXIMA X, MAXIMA XX, MAXIMA XXX, ALDIK, и T-MARKET: 231 в Литва, 147 в Латвия, 75 в Естония, 45 в България и 27 в Полша.  Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кооперативи | Мондрагон | магазини dm

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини