Quiksilver пред банкрут

Очаква се щатският фонд Oaktree Capital Management да поеме контрол над компанията за сърф облекла

Quiksilver се подготвя за банкрут, съобщава Блумбърг. Групата за сърф облекла и аксесоари, основана през 1973 г. в Австралия, и основен конкурент на Billabong, търси от известно време купувач, но без успех.

Според американското законодателство, при подаване на заявление по Глава 11 от Закона за банкрут, компанията ще получи защита от кредитори.

Инвестиционната компания Oaktree Capital Management ще поеме контрол върху Quiksilver и ще осигури 175 млн. долара финансиране, твърди Блумбърг.

Базираната в Лос Анджелис Oaktree, която управлява над 100 млрд. долара портфейл, вече е свързана със сърф индустрията. Компания, заедно с Centerbridge Partners, е най-големият поддръжник Billabong International Ltd.

За намеренията й към Quiksilver свидетелства обаче една стъпка от вчерашния ден – оставката на Матю Уилсън, член на борда на Billabong от ноември 2013 г. като представител на основния акционер Oaktree. Посоченият мотив е „потенциален конфликт на интереси в инвестиционното портфолио на фонда”. Предполага се, че това се дължи именно на поемането на контрола върху конкурента на Billabong – Quiksilver, от страна на Oaktree.

Quiksilver е собственик на един от най-популярните брандове за женско облекло, не само за сърфиране, но и с деним и скиорски колекции – ROXY. Компанията е създала и модел плажни панталони за сърфъри, които се считат за австралийците от поколения за стандарт в плажното.

През последните години обаче компанията пострада доста от конкуренцията на различни търговци, като например H&M. Продажбите са спаднали с 14% през миналата година и Quiksilver е обявила загуба от над 309 млн. долара.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банкрут | консорциум | ребрандиране | нелегална сепаратистка организация | София Парк

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини