Ципрас допусна всички възможни грешки

Свободният пазар и дерегулацията ще спасят Гърция, смята проф. Аристидес Хацис

Ципрас допусна всички възможни грешки
~ 4 мин.
Наталия Николаева Наталия Николаева

През последните месеци Гърция се сблъска със сериозни предизвикателства в политически и икономически аспект. Дългът на страната достигна значителни нива и тя беше на ръба на излизането си от еврозоната, което от своя страна сериозно разклати доверието в стабилността на валутния съюз. За това къде се намира гръцката икономика сега и какви са перспективите пред нея, ни разказва Аристидес Хацис, професор по право и икономика в Атинския университет.

Хацис пристига в България, за да участва в третата регионална конференция на European Students for Liberty, която ще се проведе тази събота, 17 септември, в хотел Метрополитан. На нея ще присъстват лектори от България, Исландия, Дания, Гърция, Аржентина, които ще повдигнат завесата към редица актуални въпроси, сред които класическия либерализъм, икономическите спадове, теорията на конспирациите, защитата на околната среда, ситуацията в Исландия, гръцката криза и други.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads