Uber: Не нарушаваме законите, КЗК няма да ни спре

Продължаваме развитието на инженериговият хъб и увеличаването на работните места, споделя генералния директор на Uber за България Димитър Радуков

Uber: Не нарушаваме законите, КЗК няма да ни спре

Снимка: Стоян Йотов

~ 5 мин.
Ивайла Раденкова Ивайла Раденкова

Копърките почти изчезнаха, а клиентите вече имат директен достъп до шофьорите чрез различни приложения. Навлизането на Uber доказва това, като отвори пазара и предостави изцяло нова услуга на хората. Съвременните технологии не просто ще улеснят превоза в големите градове, но и могат да решат някои много по-дълбоки проблеми - като намаляването на задръстванията и замърсяването на въздуха.

Димитър Радуков е работил като инвестиционен банкер в Лондон в областта на сливанията и придобиванията, както и като консултант към Boston Consulting Group (BCG). Завършил е едно от водещите бизнес училища в света – Европейския институт по бизнес администрация INSEAD и Американския университет в България. Неотдавна той зае поста на генерален директор на Uber България в доста напрегнат период за компанията. 

Economic.bg разговаря с Радуков за преодоляването на препятствията, бюрокрацията и успешната бизнес стратегия на приложението за споделено пътуване - Uber.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads