Българска компания в Топ 10 за електронна търговия в Европа

"Сторгеко" завършва преговорите по втори транш финансиране в размер на 350 000 евро

"Сторгеко" завърши 4-месечната програма на Startupbootcamp E-Commerce и бе призната за една от 10-те най-добри стартъп компании за електронна търговия в Европа. Акселераторът отбеляза завършването на класа с организацията на демо ден, в който 10 стартъпа от 6 държави презентираха своите продукти в централата на една от най‑големите банки в Холандия – Rabobank. 

В рамките на събитито българската млада компания имаше възможността да представи продукта си пред над 400 инвеститори и партньори.

“Единственият начин да се ръководи успешно стартъп е с по-малко планиране и мислене, повече действие. Отивайки в Startupbootcamp E-Commerce, аз и моите кофаундъри, имахме очакване, че ще получим отговор на всички въпроси. Противно на очакванията ни, това не се случи, а бяхме предизвикани да намерим отговорите сами”, сподели Ян Андерсен, главен изпълнителен директор на компанията. „Най-голямото преимущество е, че интензивността на програми от този вид всъщност подготвя за промяна”, допълни той впечатленията си от участието в акселератора.

4-месечната интензивна програма даде възможност на компанията да създаде контакти с местни инвеститори и партньори, а също така и да разработи своята стратегията за предлагане на продукта. Сторгеко преусмисли и препозиционира изцяло своите планове за развитие и в бъдеще ще залага повече на увеличаване на печалбата от продадени лицензи, а не на привличане на голeми инвестиции. Целият екип на българския стартъп успя да вземе участие в Startupbootcamp E-Commerce и всеки един от тях имаше възможност да се запознае с ментори в своята област. Към момента компанията има 8 ментори, с които ще продължи да поддържа близки контакти.

В рамките на програмата "Сторгеко" получи допълнително холандско финансиране в размер на 80 000 евро и в момента е на път да завърши преговорите по втори транш в размер на 350 000 евро. “Продуктът ни е готов и тестван. Сега целият екип е фокусиран да се грижи за привличане на нови клиенти и за повишаване на качеството на обслужването, което те получават. Целта ни за следващите три месеца e конкретна и постижима - 200 продадени лиценза”, уточни г-н Андерсен.

Създадена през 2014 г. в България, компанията днес има собствени офиси в Лондон и Малага. "Сторгеко" е SaaS платформа, която подпомага малки и средни уеб магазини да управляват по-лесно продуктите си. Компанията започва продажби още с пускането на първия си бета продукт. Втората версия на продукта е готова в началото на 2016 г. в края на Startupbootcamp и компанията има вече 25 потребители със закупени лицензи, които активно използват платформата.

Startupbootcamp е глобална мрежа акселератори, с 11 акселератора в семейството си. Към момента акселераторът има 4 отворени апликационни форми в 4 различни града: Амстердам, Сингапур, Ню Йорк, Маями. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електрически мотоциклет |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини