Камерън се възползвал от офшорния фонд на баща си

Премиерът е продал дела си във фонда за повече от 30 000 лири през 2010 г.

08:30 08.04.2016

Британският премиер Дейвид Камерън се е възползвал от офшорния инвестиционен фонд на покойния си баща, наличието на който беше разкрито чрез „Панамските документи“.

Той призна, че през януари 2010 г. е продал своите 5000 дяла във фонда Blairmore за около 30 000 паунда. Това е станало четири месеца преди влизането му на „Даунинг стрийт“ 10, пише БНР.

Камерън е атакуван по този въпрос след разкритието в изтеклите „Панамски документи“, че баща му Иън Камерън, който почина през 2010 г., е ръководил фонд, върху чиито приходи не са били плащани данъци във Великобритания в продължение на 30 години, благодарение на сложна схема на панамската юридическа кантора "Мосак Фонсека".

Камерън настоя, че семейството му е обявило всички годишни дивиденти, които те са получили от инвестиционния фонд и са изплатили пълния данък върху доходите си.

Британски депутати призоваха Дейвид Камерън да подаде оставка.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Дейвид Камерън | фирми | в рамките на деня

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини