79 души са задържани в Сърбия при операция за борба с корупцията

Сред тях са министри, кметове и директори на предприятия

12:47 26.12.2015

В Сърбия 79 човека са задържани след мащабна операция за борба с корупцията, проведена в страната. Над 100 милиона евро от бюджета на Сърбия са присвоени при различни корупционни афери, съобщи сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович.

Сред арестуваните са кметове и бивши кметове, както и директори на големи предприятия. Задържан е и бившият министър на търговията в правителството на покойния премиер Зоран Джинджич - Слободан Милосавлевич. Издирват се още петима заподозрени.

Сред техните предполагаеми престъпления са "получаване и даване на подкупи, злоупотреба със служебно положение, пране на пари." Както информира Стефанович, полицията провежда разследването от 2004 г. "Операцията ще продължи, и никой няма да бъде пощаден", - обеща той. Задържаните се твърди, че са свързани с поне 20 различни случаи на корупция, предава ТАСС.

Това е най-голямата операция за справяне с корупцията и финансовите престъпления. Нашата борба с корупцията няма да държи сметка нито за партийната принадлежност, нито за заемания пост от заподозрените, посочи министърът. Съобщението за арестите идва две седмици, след като Сърбия отвори на 14 декември първите две преговорни глави за присъединяване към Европейския съюз, пише Бгнес.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: корупция | Сърбия | конфликт | Адриатически регион | Вис

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини