Италия легализира кражбата на храна от магазин

Върховният съд отбелязва, че в "едно цивилизовано общество, дори и най-лошото, хората не трябва да ходят гладни"

Миналият вторник, италиански вестници съобщиха за сензационно решени на Върховния съд на страната, който постанови, че бездомните и безработни хора не нарушават закона, извършвайки кражба на малко количество храна от магазин.

Съдът е разгледал жалбата на украинеца Роман Остряков, който е бил задържан от супермаркет в Генуа, опитвайки се да открадне малко от колбаси и сирене на обща сума в размер на € 4,07. Остряков е бил арестуван и е осъден на шест месеца затвор и глоба в размер на 100 евро.

Вярно е, че адвокатите на Остряков са имали достатъчно аргументи за обжалване: обвиняемият е арестуван преди да напусне магазина, така това е технически преди момента, когато кражбата е кражба.

Независимо от това, Върховният касационен съд на страната не се интересува от формалности, а цялостни аспекти по случая. Съдът счете, че очевидно обвиняемият не може да живее, без да предоставя на тялото си храна. Като се има предвид, че той е безработен и бездомен, кражбата на храна е необходима” за поддържането на живота. И необходимостта не е престъпление.

"Условията за обвиняемия и обстоятелствата, при които е имал нуждата от продукти, показват, че той е взел малко количество храна, изправен пред непосредствени и основни нужди от храна, като по този начин действа в състояние на нужда," – се каза в решението на Върховния касационен съд. Съдът също така отбелязва, че в "едно цивилизовано общество, дори и най-лошото, хората не трябва да ходят гладни."Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Италия | храна | магазин | Стефан Стоянов | външен дълг на САЩ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини