"Кока-Кола" инвестира 5 млн. лева в завода в Костинброд

Средствата са за разширяване на производството

Снимка: МИ
15:49 31.05.2016

"Кока-Кола" обяви инвестиция в разширяването на производството си в завода в Костинброд в размер на 5 млн. лв. Вложението бе обявено по повод 20-ата годишнина от откриването на завода.

За нас са важни инвеститори, които остават и развиват дейността си, това показва, че условията, които предлагаме осигуряват стабилни перспективи в дългосрочен план. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, по време на церемонията.

„Политиката на Министерство на икономиката е насочена не само към подобряване на бизнес средата и привличане на нови инвеститори, но и към запазването на тези, които вече са инвестирали и подпомагането им в разширението на техните инвестиции“, каза още Везиева.

Тя посочи, че чрез своето производство и дейности по продажбите Кока-Кола в България носи значителни приходи в икономиката като пряката добавена стойност, генерирана от системата на Кока-Кола е 50 млн. евро, а с инвестирането годишно на 53 млн. евро в доставчици, компанията се нарежда сред водещите инвеститори, данъкоплатци, осигурители и работодатели в страната.

Везиева изтъкна, че се ценят изключително високо търговските взаимоотношения със САЩ, които редовно се нареждат сред 20-те водещи външнотърговски партньори на България. „С подобни инициативи ще продължим това сътрудничество. През годините сме успели да изградим добри търговски практики и приятелски взаимоотношения, доказателство за това са и цифрите, които показват, че за 2015 г. стокообменът със САЩ възлиза  на 689.2млн.щ.д.“, завърши тя. 

 Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: производство | завод | инвестиция | разширяване | Деница Бумбарова | финансови разходи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини