9 красиви улици от цял свят, които всеки трябва да посети

Пролетта е все по-близо и настъпва времето за приключения

13:03 22.02.2016

До идването на пролетта остава по-малко от месец, което означава, че времето за приключения идва скоро. Всеки пътешественик обича да създава свой собствен маршрут и има своите уникални планове, а всеки град има своя уникална атмосфера и чар.

Но независимо от това, има няколко места, в които всеки ще се влюби. Показваме ви разходка из най-красивите улици в света. Маркирайте ги на картата, за да сте сигурни, че няма да забравите да ги посетите през бъдещата си почивка!

Medina, Шефшауен, Мароко


Този живописен град е разположен в северната част на Мароко. Понякога, Шефшауен изглежда светло син, но в други случаи той се появява в по-тъмно синьо или дори лилаво. Еврейските бежанци, които са пристигнали в Мароко през 1930 г., са отговорни за тези небесни цветове. Вратите, прозорците и стените в стария град са боядисани в синьо, свещеният цвят за евреи. Той им напомня на небето и Бог. Въпреки че броят на евреите е значително намалял от това време, местните жители все още боядисват къщите си сини като традиция.

The Floating Umbrella Street, Агеда, Португалия


Всяка година през месец юли улиците на Агеда в Португалия се появяват стотици чадъри. Традицията започва през 2012 година, а те освен, че са много цветни и красиви, предпазват и от яркото португалско слънце. Местните хора се шегуват, че Мери Попинз е живяла в града им.

The Carpet Streets, Ла Оротава, Тенерифе


Всеки юни в навечерието на празника на Corpus Christi, гигантски килим се разстила пред кметството в Ла Оротава . Десет души прекарват 40 дни, в създаването на картина върху килима, използвайки 23 нюанса пясък. През 2006 г. те създават килим от 950 кв.м и той се превръща в един от световните рекорди на Гинес.

Vila de Gracia, Барселона, Испания


През август, улиците на Барселона се превръщат в ярък карнавал. В този фестивал, улиците се конкурират помежду си, за да бъде най-оригинални и колоритни. Местните хора украсяват своята собствена област, използвайки само рециклирани материали, а всяка улица има конкретна тема.

Cracked Stones Street, Енсхеде, Холандия


Roombeek е търговска улица в центъра на холандския град Енсхеде. Въпреки че изглежда красива, историята зад нея е трагична. През 2000 г. е имало експлозия на склад за фойерверки, където са били разрушени 650 къщи. Няколко години по-късно, областта е напълно възстановена и останките са сложени там като паметници на трагедията. През зимата те изглеждат като парчета лед, които се топят.

Старият град на Лиджанг, Китай


Лиджанг е разделен на две части: Стария град е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Местните хора казват, че града съществува благодарение на водата, и водата съществува благодарение на града. Река Яндзъ се състои от три части, преминаващи през целия град. Има много елегантни мостове, тесни калдъръмени улички и красиви канали. Този исторически район подчертава хармонията и единството между човека и природата.

Alberobello, Пулия, Италия


Този град е известен със своите бели къщи, наречени трули. Можете да видите този тип строителство само тук, то не се среща никъде другаде по света. Особеността на строителството е в наредените камъни, ако премахнете един, къщата-бързо ще се разруши. Казват, че това се дължи на високот данъчно облагане върху имуществото в Италия, което мотивира хората в Пулия да строят домове, които бързо могат да разрушат или променят.

Lombard Street, Сан Франциско, САЩ


Тази улица е задължителна точка за всички туристи, които посещават Сан Франциско. Гражданите са много горди с Lombard Street най-извитата улица в света. За да се намали ъгъла на наклон, архитектите са направили осем остри завоя. Ограничението на скоростта тук е 5 км/ч.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: свят | Испания | модерна търговия | WeChat | Асоциация производители пропан-бутан | финансов форум | Devexperts

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини