Масово анулиране на резервации заради гръцката блокада

Икономиката ни губи много от ежедневните блокади

Бизнесът у нас търпи сериозни икономически загуби, предизвикани от ежедневните блокади през последните седмици на границите ни с Гърция. Не само превозвачите търпят големи загуби, но и косвените загуби в секторите, предоставящи услуги на туристите – магазини, ресторанти и т.н.

„Започнахме да анулираме все повече и повече резервации, както на наши, така и на гръцки туристи. Имахме една група, която беше за карнавала в Ксанти, хората се отказаха. За Великден започнаха анулациите на вече планувани пътувания в Гърция. Резервациите, които ги правим за лятото вече са малко нестабилни. Има само запитвания, хората не са потвърдили резервациите. Всичко това води до безкрайно напрежение и несигурност и сред нас като туроператори, и сред нашите клиенти.”, заяви пред БНР Здравка Чимева – представител на туристическа агенция в Благоевград.   

Тя обясни още, че има масово анулиране и на резервации от гръцка страна, които отменят почивките си в Банско и Сандански. 

Днес е поредният ден, в които гръцките фермери от рано сутринта блокират границите ни. Огромни са опашките от превозни средства и от двете страни на граничния пункт „Кулата – Промахон“. От вчера вечерта е възстановена и блокадата на пункта в Илинден.

Усещането за напрежение се засилва не само сред хората, блокирани на границата, които са готови на всяка блокада от страна на гръцките фермери да правят контраблокада, а и сред управляващите в двете страни. Евродепутатът Емил Радев вчера заяви, че е готов да постави въпроса и пред Европейския парламент. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономика | туризъм | Гърция | бизнес | резервации | блокада | загуби | Национална камара на автосервизите в България