MateBook - първото в света отключване с едно докосване

HUAWEI представи устройството на Световния мобилен конгрес

На тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес в Барселона Huawei представи MateBook – устройство 2-в-1,  което е готово да отговори на растящото търсене на преносими смарт устройства, които позволяват на потребителите да останат свързани при всякакви ситуации. Цената на MateBook стартира от 799 евро.

Устройството работи с Windows 10 и 6-то поколение процесор Intel Core от М серията, предоставящ високоскоростна обработка. Има 8GB LPDDR3 памет и твърд диск с капацитет 512 GB. MateBook разполага с безвентилаторно охлаждане, гарантиращо нулев шум при работа. Операционна система е Windows 10 и предлага най-новата селекция от  инструментите и функции на Microsoft Corp., сред които са и най-новият браузър Microsoft Edge и цифровият персонален помощник Cortana.

Корпусът е изработен от висококачествен алуминий, устойчив на удари. Теглото на устройството е само 640 грама. Клавишите на клавиатурата са с островен дизайн и 1,5 мм потъване, чрез което се минимизират печатните грешки. Вграденият тъчпад използва технологията мултитъч и осигурява комфорт при работа.

12-инчовият IPS мултитъч екран на MateBook е подсилен допълнително от ултратясна рамка. Екранът е с резолюция 2160x1440 и широк 160°градуса ъгъл на видимост за още по-наситено изживяване. Цветовата гама достига 85 процента.

Животът на батерията осигурява достатъчно мощност за девет часа автономна работа, девет последователни часа на интернет ползване и 29 часа възпроизвеждане на музика. 

Устройството разполага и с изключителната технология на Huawei за енергоспестяване. Батерията на MateBook се зарежда напълно само за 2 часа и 30 минути. Когато няма достатъчно време за пълно зареждане, устройството може да се зареди до 60% само за един час.

MateBook осигурява сигурност, като поддържа бърз достъп до устройството чрез разпознаване на пръстови отпечатъци. Функцията предоставя прецизна 360-градусова идентификация, което минимизира шансовете за неуспех при проверката на автентичността. Само едно докосване е достатъчно, за да се отключи MateBook – това е най-бързото налично разпознаване на пръстови отпечатъци в индустрията.

MateBook разполага с мобилен Wi-Fi хотспот, за да могат потребителите да останат свързани дори когато не е налична традиционна интернет връзка. Други функции, които гарантират ефективно мобилно изживяване, са непрекъсната възможност за пренос на данни, която позволява прехвърляне на данни от и до Android-базирани смартфони.

MateBook ще се предлага в Азия, Европа и Северна Америка през следващите месеци в два елегантни цвята – сив и златист. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Барселона | найлонови пристройки | Марк Кани

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини