Пеещ фонтан с националното знаме засия в българско село (видео)

Той е хит сред туристите и местните жители

20:11 01.05.2016

Първият в страната патриотичен фонтан построиха хората в чепеларското село Забърдо. В него е вграден българският трибагреник. Той е изграден само за месец и струва 12 хил. лв.

Благодарение на специални лампи, монтирани под водата, фонтанът също сменя цветовете си  в тези на българското знаме. А през цялото време, чрез инсталиран софтуер от него звучат непрекъснато патриотични песни.

Още в нощта на тестването му той се превърна в атракция не само за местните, но и за десетките туристи в селото, които пяха заедно с патриотичния фонтан.

„24 часа в денонощието само патриотични песни пее. Направили сме го бяло, зелено, червено – вечерно време огрява целия площад. Много млади хора има тука лятото и много туристи, просто да видят, че в Родопите ние се борим не да оцеляваме, а се борим да се развиваме”, коментира кметът на селото Валентин Черпоков.

„Целта е най-вече да научим децата на патриотични песни, защото се оказва, че много малко от тях знаят патриотични песни“, обясни той.

„Много е красив, за това дойдохме, да го видим. Много е хубав фонтанът”, коментира Виолета от Бургас.

Според Снежана Николова от София идеята е много добра и на фона на „всичката антибългарска пропаганда в този район, заслужава похвала”.

Младите в селото също са доволни. Разказват, че вместо чалга, слушат български песни.

През летните месеци районът се посещава от близо 20 хил. души.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туристи | знаме | песни | Ssamsung | WPA2 | YOYO | Full View

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини