Правят кръстовище на две нива на булевардите "Гоце Делчев" и "Цар Борис III"

Движението се затваря от утре заради ремонтите и метрото

12:09 21.03.2016

На булевардите "Цар Борис III" и  "Гоце Делчев" в столицата ще бъде изградено кръстовище две нива. От утре участъкът ще бъде затворен за 7 месеца.

Строителството ще върви паралелно с изграждането на третия лъч на метрото в района, което включва новата метростанция в Красно село. Тя ще се намира именно на кръстовището между бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница".

Там ще бъде изградено тунелно преминаване от бул. "Гоце Делчев" към ул. "Житница" под бул. "Цар Борис III", каза на пресконференция Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта на Столична община. "По този начин ще се осигури безконфликтно преминаване на колите по бул. "Гоце Делчев", добави той, цитиран от Kmeta.bg.

В следващите два дни, за срок от 7 месеца, в района се въвежда временна организация на движението, като от бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница" към бул. "Цар Борис III", и обратно, няма да има пряка връзка за водачите на автомобили. На 22 март ще бъде затворен участък от бул. "Гоце Делчев", а на 23-ти - от ул. "Житница".

От 27-ми март изграждането на други две метростанции ще затвори бул. "Патриарх Евтимий" в два участъка - след кръстовището с "Граф Игнатиев" и след бул. "Витоша" в посока Петте кьошета. Настоящата метростанция НДК ще бъде връзката между втори и трети лъч на метрото, а прехвърлянето от първи лъч към трети ще става на станция "СУ "Св. Климент Охридски" при пл. "Орлов мост".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кръстовище | ремонт | движение | метро | две нива | кворум | Международния панаир

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини